Vuonna 2018 vanhempani sairastuivat ja he saivat sekä epäammattimaista, ala-arvoista että empaatitonta sairaanhoitoa osakseen. Heiltä vietiin ihmisarvo eivätkä he enää jaksaneet puolustaa omia oikeuksiaan…silloin tunsin, että nyt on minun ”takaisinmaksun” aika eli halusin maksaa rakkaille vanhemmilleni takaisin kaiken sen, mitä olin heiltä saanut…ennen kaikkea oman elämäni. Ryhdyin taistelemaan Suomen terveydenhoidon ”tuulimyllyjä” vastaan. Taistelin urheasti, mutta samalla poltin itseni täysin loppuun. Harva jaksaa olla käytettävissä 24/7. Minä en ainakaan.

Puoli vuotta isäni kuoleman jälkeen, romahdin täysin ja menetin elämäniloni. Vaihtoehtohoitoalan yrittäjänä oleminenkaan ei oikein enää innostanut. Unohdin siinä hötäkässä unelmanikin. Kohtaloko lie sitten tuonut minun eteeni Tekijäakatemian ja Andy Hopin kirjoitukset? Andy on mm. perustanut Täysii-seminaarin, joka vetää vuosittain Tampere-talon ison salin lähes täyteen (ei mikään pieni saavutus!) ja tekee tällä hetkellä todella suurta haastatteluprojektia suomalaisista yrittäjistä (101 täyspitkää videohaastattelua).

Mietin tarkkaan, että lähdenkö mukaan, kun olin kuitenkin ollut yrittäjänä koko elämäni. Sisäinen ääneni (intuitioni) kuitenkin sanoi minulle: ”Kuule Anne, lähde tähän mukaan! Tämä voi olla hyvinkin se juttu, jolla saat elämänilosi takaisin ja löydät kadoksissa olevat unelmasi.” Mä olen aina uskonut omaan sisäiseen ääneeni ja se on vienyt mua ihan uskomattomiin seikkailuihin, joten näin päätin sitten lähteä tähän Tekijäakatemiaankin mukaan.

Päivääkään en ole katunut…vai miten se nyt menikään…mutta olen siis ihan superkiitollinen, että lähdin mukaan. Tämä vuosi on ollut kaikin puolin antoisa. Olen ollut hurmioitunut varsinkin livekoulutuksien annista, sillä niissä kouluttajat ovat loistaneet ja se into tiedon lisäksi on antanut mulle ihan mielettömiä oivalluksia sekä oman elämäni että unelmatyöni suhteen.

Merkityksellistä on myös ollut tutustua samanhenkisiin yrittäjyyttä kannattaviin ihaniin ihmisiin, jotka ovat olleet tukemassa minua eteenpäin tielläni kohti unelmiani.

Aina olen voinut kysyä mieltäni askarruttavista asioista. Tyhmiinkin kysymyksiin on Andy jaksanut vastata omaan rauhalliseen, mutta niin ihanaan ”nallekarhumaiseen” tapaansa. Andy, jos joku, on löytänyt oman unelmatyönsä. Hänen läsnäollessa on hyvä olla, ja silloin ihminen on mielestäni oikeassa paikassa ja tekee just sitä, mitä haluaakin.

Haluan ehdottomasti jatkaa toisenkin vuoden, sillä tietoa on tullut sen verran paljon, etten kerennyt kaikkea omaksua. Ja eihän Roomaakaan rakennettu päivässä…suurkiitos Andylle, että saan lähteä uudelleen matkaan mukaan. Ja tietysti nyt näin korona-aikana ja kauan sen jälkeen, kun työni loppuivat kuin seinään, joudun innovoimaan jotain ihan uutta työsarallakin ja siihen tämä toinen vuosi tuo varmasti aivan oman ulottuvuutensa. Yksi ovi sulkeutuu, niin toinen avautuu!

Suosittelen Tekijäakatemiaa kaikille, jotka haluavat löytää sen kadoksissa olevan oman unelmansa, oli sitten kyseessä työ tai muu elämän osa-alue. Mielestäni elämä kun on aivan liian lyhyt elääkseen vain elämää tai tehdäkseen vain työtä jos voi elää elämää ja tehdä työtä, johon on intohimo ja jota rakastaa. Tekijäakatemia sopii sellaisille ihmisille, jotka ovat halukkaita löytämään unelmansa, menemään välillä epämukavuusalueelle sen löytääkseen ja valmiita kuitenkin tekemään työtä sen ikioman unelmansa eteen. Siinä samalla voi vaikka kehittyä ihmisenä…

Mielestäni Tekijäakatemiaan kannattaa liittyä mukaan, koska koskaan ei voi tietää mitä kaikkea hyvää se tuo tullessaan…kuten minulle se toi kadoksissa olleen elämäniloni sekä ison liudan uusia ystäviä. Yhdessä olemme enemmän!

Eli omasta puolestani vahvat suosittelut!

Pääset tutustumaan Tekijäakatemiaan 2021 tästä linkistä.

Elämäniloa elämääsi ja intohimoisesti unelmoiden,

Anne

Kirjoittaja Anne Tuhkanen on osallistunut Tekijäakatemiaan 2019 sekä Tekijäakatemiaan 2020.