Kaipaatko muutosta työelämään, lähtisitkö yrittäjäksi?

Onko sinulla haave tehdä jotain omaa, omannäköistä työtä? Tai oletko kenties jo pitkään haaveillut yrittäjyydestä? Kenties sinulla on jo joku ajatus millaista yrittäjyytesi voisi olla tai saatat vielä miettiä mitä voisit yrittäjänä tehdä? Mietitkö olisiko sinun ideastasi työksi asti? Miten voisit aloittaa pienin askelin ja mistä aloittaisit. Mistä löytäisit suunnan? Tai kenties olet jo lähtenyt yrittäjäksi osa-aikaisesti tai kokonaan mutta kaipaisit lisäohjeistusta kaikesta siitä mitä olisi hyvä tietää. Etsit tietoa vähän sieltä ja täältä mutta tietoa tuntuu olevan paljon ja aikaa menee sen etsimiseen. Välillä et ihan tiedä sitäkään mitä kaikkea olisi hyvä tietää.

Miten oman (kannattavan) unelmatyöhaaveen kanssa pääsee eteenpäin?

Olin jo pitkään haaveillut omasta työstä ja pitänyt yrittäjyyttä tilanteeseeni parhaana vaihtoehtona. En vain ihan tiennyt miten etenisin. Tuntui, että oli niin paljon asioita mistä piti ottaa selvää ja aikaa kaiken etsimiseen meni todella paljon. En edes ymmärtänyt kaikkea ja välillä olin pihalla kuin lumiukko. Jäätyneenä ja paikallani. Kesäkin häämötti edessä ja pelkäsin sulavani lämmössä jos en pääsisi liikkeelle. Sitten eteeni tuli jostain Tekijäakatemian valmennus. Valmennus olisi vuoden kestävä ja alkaisi aikalailla heti. Valmennuksessa luvattiin systemaattista etenemistä ja materiaali vaikutti siltä, että tässä paketissa olisi valmiina kaikki se mihin kaipasin apua ja mitä olin tuskastunut etsimään.

Tunsin, että näillä ohjeilla pääsisin eteenpäin enkä ehkä sittenkään sulaisi kesällä kun pääsisin liikkeelle. Onneksi ilmoittautumisaikaa oli vielä jäljellä niin ehdin hetken miettiä mukaan lähtemistä. Olihan valmennus kuitenkin vuoden mittainen ja maksullinen.

Muutaman päivän mietittyäni päätin lähteä mukaan. Sitä päätöstä en ole katunut. Pikemminkin olen vuoden aikana ollut todella monta kertaa kiitollinen siitä, että olen mukana.

Luulin valmennuksen alussa tietäneeni mihin suuntaan olen menossa, vaikka ajatuksia oli paljon. Matkan varrella olen kuitenkin saanut selkiytettyä suuntaa ja edennyt askel askeleelta keskittyen kuhunkin asiaan kerrallaan.

4 parasta asiaa mitä olen valmennuksesta saanut ja miksi olen mukana myös tänä vuonna

1. Suunta. Olen saanut selkiytettyä suuntaani ja edennyt askel askeleelta keskittyen. Valmennus aloitettiin suunnan löytämisellä ja kirkastamisella. Tämä onkin lempipuuhaani ja sitä oli tosi innostavaa tehdä! Selkiyttämistä ja suunnan kirkastamista ei mielestäni koskaan voi olla liikaa, aina löytyy jotain mitä voi vielä selkiyttää.

2. Materiaalit. Olen oppinut todella paljon ja saanut tietoa digimaailman saloista. Jopa niin, että minunlaiseni monta vuotta kotiäitinä ja täysin digimaailman kelkasta pudonneena olen edennyt huimasti ja välillä jopa hämmästyttänyt lähipiiriä tiedoillani. Valmennuksessa on todella kattava materiaali ja Andyn selkeän rauhallinen tyyli luotsaa vakaasti eteenpäin. Hänen kokemuksensa ja paneutumisensa näkyy kaikessa materiaalissa. Ohjeet ja esimerkit ovat olleet selkeitä ja niiden kautta on oppinut helposti. Matkani on edennyt hitaasti mutta varmasti. Aina on ollut helppo palata valmennuksen pariin, vaikka elämä onkin välillä vienyt hetkeksi muualle.

3. Ihmiset. Vaikka lähdin valmennukseen materiaalit ja opit edellä huomasin hyvin pian, että valmennuksen voima on yhteisössä ja ihmisissä. On ollut ihan mahtavaa tutustua uusiin ihmisiin ja saada uusi ystäviä. Mastermind-tapaamiset ovat olleet merkityksellisiä, niistä on aina saanut jotain hyvää mukaansa. On ollut kannustavaa pohtia yhdessä muiden kysymyksiä ja saada tukea omille pohdinnoilleen. Ilkka Koppelomäen ”Saa mitä haluat -prosessin” mukaan ihmiset on yksi kolmesta tekijästä saadaksesi sen mitä haluat! Voin kyllä täysin allekirjoittaa tämän! Kaikki muutkin ”Saa mitä haluat -prosessin” osa-alueet on Tekijäakatemian valmennuksessa mukana. Ja mikä parasta Ilkka on kouluttajana mukana valmennuksessa!!

4. Koulutukset. Valmennuksessa on todella antoisat koulutukset. On ollut hienoa päästä kuulemaan monia vaikuttavia henkilöitä. Heiltä olen saanut milloin innostusta, milloin armollisuutta itseäni kohtaan ja milloin muita kullanarvoisia eväitä niin työhön kuin kaikkeen muuhunkin elämään.

Tänä vuonnakin olen kyllä ehdottomasti mukana! Odotan innolla uudelleen aloittamista koska se on se sysäyksen hetki kun ”voidellaan rattaita” etenemiseksi ja tarkistetaan suuntaa. Tule sinäkin mukaan huippuporukkaan! Olisi kiva nähdä siellä!

Tutustu Tekijäakatemiaan 2021 tästä linkistä.

P.S. Suosittelen ehdottomasti kaikille niille, jotka haluavat panostaa unelmiinsa!

Kirjoittaja on osallistunut Tekijäakatemiaan 2019 sekä Tekijäakatemiaan 2020.